Модель автомобіля на базі мікроконтролера серії ESP з дистанційною системою керування - Бугрименко, А. Ю. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка моделі автомобіля, керованої за допомогою Bluetooth, на основі мікроконтролера серії ESP. Ідея полягає в тому, щоб створити прототип радіокерованого авто, яке буде виконувати команди (рух вперед та назад, повороти) надіслані з додатка на мобільному пристрої. Актуальність теми є досить високою, особливо зараз, коли в країні триває війна. Розробка повітряних і наземних дронів є дуже важливим завданням для розвідувальних, коригувальних, пошуково-рятувальних, а також логістичних операцій. Я вважаю, що ця робота дає можливість отримати практичні навички в розробці систем дистанційного керування, які будуть корисними в майбутньому. У ході виконання кваліфікаційної роботи було пройдено декілька важливих етапів, від аналізу предметної області до розробки, тестування та налагодження роботи. Під час першого етапу, аналізу предметної області та постановки задачі було проаналізовано наявні рішення та способи реалізації. На етапі проєктування було проаналізовано, які компоненти та програмне забезпечення слід використовувати, а також було розроблено загальну апаратну схему. Третій етап – реалізація моделі, під час якого заплановані компоненти було реалізовано та поєднано у готову, робочу модель, головні функції якої було протестовано задля перевірки функціональності та визначення основних характеристик моделі.
Model of a Car Based on the ESP Series Microcontroller with a Remote Control System
Keywords: радіокерований автомобіль; керування через Bluetooth