Деякі питання правового регулювання криптовалюти - Токарєва, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
У публікації розглянуто деякі аспекти правового регулювання криптовалюти. Підкреслено, що в умовах сьогодення існує потреба комплексного дослідження сутності віртуальних активів й закріпленні відповідного «загального» правового режиму їх існування в Україні, а також розроблення відповідних законодавчих приписів щодо оподаткування операцій з віртуальними активами, впровадження відповідних контрольних заходів за такими операціями та ін., що у підсумку дозволить забезпечити й додаткові надходження коштів до бюджетів різних рівнів. // The publication considers some aspects of the legal regulation of cryptocurrency. It is emphasized that in today’s conditions there is a need for a comprehensive study of the nature of virtual assets and consolidation of the relevant «general» legal regime of their existence in Ukraine, as well as the development of relevant legislation on taxation of transactions with virtual assets, implementation of appropriate controls, etc. which, in the end, will provide additional funds to the budgets of different levels.
Keywords: криптовалюта; віртуальний актив; цифровий актив; оподаткування; cryptocurrency; virtual asset; digital asset; taxation