Дослідження алгоритмів швидкого пошуку фотографій у Data Lake сховищах - Прокопенко, О. С. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження даної роботи є швидкий пошук за фотографіями з детекцією об’єктів на зображеннях з використанням нейронних мереж та метаданих файлу, що можуть бути використані у великих сховищах даних. Метою роботи є забезпечення ефективності порівняння та пошуку зображень за їх змістом (за критеріями трудомісткості та точності) у сховищах великих даних. Результатом роботи має стати програмний модуль, що використовуючи попередню обробку зображень за допомогою нейронних мереж для детекції об’єктів на знімках, зможе виконувати швидкий пошук за описом об’єктів, а також пошук найбільш подібних фотографій за змістом у великих сховищах даних.
Keywords: детекція об’єкта; нейронні мережі; yolov5; метадані; jpeg; пошук за фотографіями; data lake архітектура