Математичні моделі та методи інтелектуального аналізу повідомлень в соціальних мережах - Марченко, М. С. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є задача інтелектуального аналізу повідомлень у соціальних мережах, яка полягає в пошуку оцінки настроїв на основі коментарів соціальної мережі Twitter. Мета роботи – побудувати математичну модель, а також дослідити методи інтелектуального аналізу. Методами дослідження стали – метод обробки текстових даних до векторного виду (Word2Vec) та згорткова нейронна мережа (CNN). Задача класифікації настроїв була вирішена за допомогою алгоритму Рандомного Лісу (RF). В області класифікації настроїв аналізуються думки або настрої людей. Системи аналізу настроїв застосовуються в соціальних платформах і майже в кожному бізнесі, тому що думки або настрою відображають переконання, вибір і діяльність людей. За допомогою цих систем можна приймати рішення для бізнесу в політичних цілях. Останнім часом велика кількість людей діляться своєю думкою через Інтернет, тому в епоху інформації даний підхід до аналізу думки громадськості вимагає своєї уваги і є достатньо актуальним.
Keywords: інтелектуальний аналіз; навчання без учителя; машинне навчання; згорткова нейронна мережа; соціальна мережа; тональність