Інноваційність як один із факторів успішної діяльності малих та середніх будівельних підприємств - Любчич, А. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Будівельна галузь є ключовою галуззю будь-якої економіки. Завдяки своїм специфічним характеристикам галузь має суттєве значення для розвитку інших галузей. Конкуренція є надзвичайно інтенсивною, і сама галузь сприйнятлива до змін ринкових обставин, які змушують суб’єкти господарювання, що працюють в ній, постійно вживати заходів для підвищення своєї конкурентоспроможності, зокрема, впроваджуючи інноваційні рішення. Метою цього дослідження є оцінка рівня інноваційності підприємств малого та середнього сектору (МСП) у будівельній галузі та виявлення факторів, що впливають на цей рівень інноваційності, що стосується розташування усвідомлення бізнесом та менеджерами значення інновацій у формуванні конкурентоспроможності фірми. // The construction industry is a key sector of any economy. Due to its specific characteristics, the industry is essential for the development of other industries. Competition is extremely intense, and the industry itself is susceptible to changes in market conditions, which force businesses operating in it to constantly take measures to increase their competitiveness, in particular, by implementing innovative solutions. The purpose of this study is to assess the level of innovation of small and medium sector enterprises (SMEs) in the construction industry and identify factors influencing this level of innovation in relation to the location of awareness of business and managers of innovation in shaping the competitiveness of the firm.
Keywords: інновації; малі та середні підприємства; будівельна сфера; конкурентоспроможність; innovations; small and medium-sized enterprises; construction; competitiveness