Підсистема біометричного розпізнавання особистостей в системі безпеки кіберуніверситету - Ситнік, Н. О. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка біометричної підсистеми розпізнавання особистостей в системі безпеки кіберуніверситету. У ході кваліфікаційної роботи було проаналізовано сучасні біометричні системи, розроблено біометричну систему розпізнавання особистостей на основі мікроконтролера, сканера відбитків пальців та бази даних. У ході виконання роботи були обрані компоненти системи з необхідними технічними характеристиками та функціями, створено структурну та функціональну схеми системи. Було розглянуто принцип роботи та процес створення системи розпізнавання, реалізовано необхідні режими роботи системи. Розроблено програму для мікроконтролера ESP8266 за допомогою мов С/C++ та веб-сторінку мовами PHP, HTML та CSS для відображення та керування базою даних. Програма може бути використана у системах з обмеженим доступом, таких, як кіберуніверситет, для відстеження відвідуваності та запобігання проникненню сторонніх осіб
Keywords: система розпізнавання; біометрична система; відбитки пальців; сканер відбитків; мікроконтролер ESP