Метод оптимального розташування віртуальних об'єктів у системах комп'ютерного зору - Кириленко, Д. В. (My University, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи полягає у розробці методу оптимального розташування віртуальних об'єктів у системах комп'ютерного зору. Об'єктом дослідження є процес розстановки віртуальних об'єктів у фізичному просторі, який обмежений у розмірах. Предметом дослідження є моделі та алгоритми оптимального розташування об'єктів доповненої реальності у фізичному просторі кінцевих розмірів. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз сучасного стану розвитку технології доповненої реальності. Визначені підходи до оптимального розташування об'єкта доповненої реальності та критерій оптимальної перцептивної відстані розміщення об'єкта, з урахуванням яких формується цільова функція і розробляється метод її оптимізації. Удосконалений та досліджений метод оптимального розташування віртуальних об'єктів у системах комп'ютерного зору.
Method for Optimal Placement of Virtual Objects in Computer Vision Systems
Keywords: доповнена реальність; віртуальна реальність; фізичний простір; перцептивна відстань; комп'ютерний зір