Дослідження моделей і архітектурних рішень для створення баз даних - Штельма, А. С. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є різноманітні моделі та архітектурні рішення баз даних. Метою роботи є аналіз, порівняння та оцінка різних моделей і архітектурних підходів до проектування та реалізації баз даних. Це дослідження спрямоване на виявлення найефективніших і найбільш відповідних рішень для різних типів застосувань та умов експлуатації баз даних. Також у рамках цієї теми було досліджено методи кластеризації та методи стиснення за для підвищення працездатності бази даних.
Keywords: створення баз даних; експлуатація баз даних; працездатність бази даних