Методи та засоби парсингу веб-сайтів новин - Радченко, А. В. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження сучаних методів та засобів парсингу веб-сайтів новин та створення програмного забезпечення для отримання та аналізу інформації з веб-сайтів новин. У ході виконання кваліфікаційної роботи були проаналізовані існуючі методи парсингу та засоби для реалазції програмного забезпечення. Наукова новизна результатів роботи полягає в доповненнях та покращеннях методів аналізу та отримання інформації з веб-сайтів новин, імпорту даних в зручному форматі для подальшого використання в інших програмах. Також програма доповнена модулем, який визначає правдивість новин. Практичне значення одержаних результатів полягає в запропонованих технологічних рішеннях удосконалення процесів отримання інформації з веб-сайту та побудови модуля з використання машинного навчання, який був використаний для аналізу новин та виявлення серед них фейків.
Methods and Tools for Parsing News Websites
Keywords: парсинг; засоби парсингу; аналіз статей; fake news; real news