Використання комп’ютерного зору для ідентифікації змісту етикеток харчових продуктів - Сорока, Д. О. (ГО «Європейська наукова платформа», 2021)
Комп'ютерний зір використовується в різних галузях промисловості – від енергетики та комунальних послуг до обробної промисловості та автомобілебудування. Комп'ютерному зору необхідний великий обсяг даних. Він багаторазово проводить аналіз даних, поки не виявить відмінності і, в результаті, не розпізнає зображення. Для цього використовуються дві основні технології: глибоке навчання та згорткова нейронна мережа (ЗНМ). Машинне навчання використовує алгоритмічні моделі, які дозволяють комп'ютеру самостійно вивчати контекст візуальних даних. Якщо через модель подається достатня кількість даних, комп'ютер проаналізує дані і навчиться відрізняти одне зображення від іншого.
Keywords: комп'ютерний зір; згорткова нейронна мережа