Моделювання процесів в резистивних датчиках кутової швидкості ланок (дослідницького робота) - Калашников, І. М. (My University, 2025)
Мета роботи – розроблення комп’ютерної моделі для визначення кутової швидкості ланок маніпуляторів дослідницького робота за допомогою однообертного резистора змінного опору. Об’єкт розробки – процесс вимірювaння кутової швидкості ланок маніпуляторів дослідницького робота. Предмет розробки – комп'ютерна модель визнaчення кутової швидкості ланок маніпуляторів дослідницького робота. У кваліфікаційної роботі проведено аналіз вихідних даних і літератури за темою роботи. Розглянуто класифікацію та основні характеристики датчиків. Проведено аналіз резистивних (реостатних) датчиків переміщень. Розглянуто теоретичні основи вимірювання кутової швидкості на основі однообертного резистора змінного опору. Проведено комп'ютерне моделювання процесу вимірювання кутової швидкості ланок маніпуляторів дослідницького робота за допомогою однообертного резистора змінного опору. Розроблено заходи з безпеки життєдіяльності для забезпече ння безпечних умов праці працюючого персоналу лабораторії, де виконувалась кваліфікаційна робота. Отримані результати роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема до пункту 9.4 «Розвиток високотехнологічного машинобудування».
Keywords: дослідницький робот; вимірювaння кутової швидкості; датчик переміщень