Оптимізація параметрів плану навчання системи розпізнавання магнітокардіограм - Довбиш, А. С.; Мартиненко, С. С. (ХНУРЭ, 2010)
У рамках інформаційно-екстремальної інтелектуальної технології розглядається оптимізація кроку зміни кута кола зчитування яскравості магнітокардіограми у полярній системі координат у процесі навчання системи розпізнавання. Ефективність запропонованого алгоритму досліджено на прикладі розпізнавання магнітокардіограм, одержаних за довільних початкових умов.
Keywords: система розпізнавання; магнітокардіограма; інформаційно-екстремальна інтелектуальна технологія; полярні координати