Впровадження системи менеджменту якості з використанням процесного підходу - Пономарьов, А. В. (My University, 2021)
Мета роботи – розробити механізм процесного підходу до СМЯ підприємством торгівлі. У магістерській кваліфікаційній роботі розглянуто процесний підхід у впровадженні системи менеджменту якості, алгоритм його реалізації та модель процесного управління. Також розглянуто типовий перелік процесів на підприємстві торгівлі. Розроблено алгоритм впровадження процесного підходу до системи менеджменту якості підприємства торгівлі, який відповідає повною мірою концепції торговельної діяльності. Розроблено систему показників оцінки процесного підходу до СМЯ підприємством торгівлі, що надає можливість виявляти проблемні області та приймати виважені та обґрунтовані управлінські рішення для підвищення ефективності діяльності підприємства. Зазначений у роботі механізм процесного підходу до СМЯ підприємством торгівлі та систему показників його оцінки можуть застосовуватись підприємствами при здійсненні господарської діяльності для підвищення їх прибутковості, у наукових дослідженнях та у навчальному процесі.
Keywords: система управління якістю; система менеджменту якості; процесний підхід; механізм процесного підходу; система показників оцінки процесного підходу