Порівняльний аналіз систем виявлення тазапобігання вторгнень - Пліщенко, В. С.; Настенко, А. О. (My University, 2025)
В доповіді наводяться результати теоретичного аналізу основних функціональних можливостей IDS/IPS-систем та їх порівняння [3]. Основну увагу приділено компонентам Next-Gen SIEM, зокрема інтеграції модулів аналітики поведінки користувачів і сутностей (UEBA) для виявлення аномалій, а також платформ оркестрації, автоматизації та реагування (SOAR) [4], що формують основу для подальших досліджень специфічних методів детектування, зокрема в умовах обфускації мережевого трафіку
Keywords: виявлення вторгнень