Європейські стандарти організації праці - Середа, О. Г. (Право, 2015)
У статті досліджено та проаналізовано основні європейські стандарти організації праці. Досліджено всі основні акти закріплення європейських стандартів організації праці та їх вплив на національну політику та законодавство України. Визначено найголовніші особливості, що притаманні структурним рівням системи стандартів організації праці в країнах – членах Європейського Союзу та можливості їх запровадження в Україні. // The article investigates and analyzes the main European standards of labor organization. All major acts of consolidation of European standards of Labor Organization and their influence on national policies and legislation of Ukraine are investigated. The most important features that are characterized by the structural levels of the system of labor organization in the European Union member states and their implementation in Ukraine are determined.
Keywords: стандарт; організація праці; Європейський Союз; міжнародне трудове право; standard; organization of labor; European Union; international labor law