Апаратні та програмні засоби створення предметної фотографії - Коноверська, А. І. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – процес формування зображень в фотокамері смартфону. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз впливу апаратних засобів та програмних обробок на характеристики предметних фото зображень, та формування на основі цього аналізу рекомендацій по проведенню предметних фотозйомок та обробки предметних фото. Методи роботи – теоретичний аналіз, модельний експеримент, натурний експеримент. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз принципів побудови та технічних характеристик фотокамер. Виконано теоретичні і експериментальні оцінки технічних параметрів зінмальної та освітлювальної апаратури для проведення предметної зйомки: проведена оцінка чутливості камери смартфону і бездзеркальної фотокамери, оцінка характеристик і вибір системи освітлення, проведена експериментальна перевірка результатів розрахунків. Описана власна практика створення предметного фото на камеру смартфона: обґрунтоване технічне забезпечення для предметної зйомки на смартфон, наведено власні приклади предметної фотозйомки.
Keywords: камера; колір; освітленість; предметна зйомка; смартфон; сила світла; фокусна відстань