Дистанційний модуль управління мобільним роботом сільськогосподарського призначення КП 3. Розроблення інтелектуальної складової мобільного робота сільськогосподарського призначення - Павленко, В. І. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – процес розпізнавання та обробки вхідних зображень образів об’єктів мобільним роботом сільськогосподарського призначення. Предмет дослідження – база знань мобільного робота. сільськогосподарського призначення. Актуальність роботи полягає в дослідженні розпізнавання та обробки вхідних зображень образів об’єктів, а саме ягід та овочей в сільському господарстві для проведення повної автоматизації процесу збору врожаю. Мета кваліфікаційної роботи – розроблення вирішальних правил на базі продукційної моделі представлення знань для підтримки прийняття рішень мобільним роботом сільськогогосподарського призначення. Методи дослідження – теорія конструювання інтелектуальних систем в мобільних роботах сільскогосподарського призначення, продукційна модель представлення знань. Наукова новизна роботи полягає у пошуку сучасного підходу дослідження розпізнавання об’єктів інтелектуальним мобільним роботом. Практична цінність визначається можливістю використання знання специфіки розпізнавання об’єктів у сільському господарстві та у форматі «Розумний сад».
Keywords: інтелектуальна система; база знань; мобільний робот; колір; слідкування