Ефективність сонячних батарей у системах енергопостачання - Тимченко, М. В. (My University, 2019)
Предметом дослідження є підвищення ефективності фотоелектричних сонячних станцій. Об’єктом дослідження – моделі і методі дослідження ефективності фотоелектричних сонячних станцій. Методи дослідження – математичне моделювання, автоматизоване проектування конструкції, натурний експеримент. Мета роботи – розробка математичної моделі та макету з системою слідкування за сонцем для можливості дослідження параметрів ефективності фотоелектричних сонячних станцій. У ході виконання магістерської атестаційної роботи було проведено дослідження сучасних фотоелектричних сонячних електростанцій. Виконано проектування конструкції макету, розроблено алгоритм його роботи та виконано його складання. Розроблено математичну модель для дослідження ефективності фотоелектростанцій. Проведено експериментальні дослідження адекватності розробленої моделі
Keywords: сонячна електростанція; фотоелектричний перетворювач; проектування конструкції; натурний експеримент