Розроблення програмного модуля автоматизованої системи моніторингу стану роботів на базі сенсорної технології - Стеценко, К. В. (My University, 2022)
Мета роботи – розробка функціонального, математичного та алгоритмічно-програмного забезпечення автоматизованої системи моніторингу стану роботів на базі сенсорної технології. Об’єкт дослідження – моніторинг стану роботів. Предмет дослідження – програмний модуль автоматизованої системи моніторингу стану роботів. Методи дослідження – логічний та системний аналіз, теорія алгоритмів, методи і засоби збору та обробки даних. Для досягнення поставленої мети було вирішено наступні завдання: проведено аналіз технічного завдання та предметної області; розглянуто класифікацію автоматизованих систем; моніторинг стану технологічного обладнання, переваги використання сенсорних технологій. При розробці програмного забезпечення було зроблене математичне забезпечення: до кожного датчика у програмі проводився розрахунок низки параметрів сигналу. Зроблено схеми та алгоритми роботи метода, реалізована база даних та зроблено експериментальне дослідження.
Keywords: моніторинг стану; сенсорна технологія