Особливості правового регулювання здійснення адвокатськими бюро та адвокатськими об’єднаннями первинного фінансового моніторингу - Товкун, І. М.; Сливна, В. А. (Право, 2021)
Стаття присвячена аналізу порядку здійснення адвокатськими бюро та адвокатськими об’єднаннями первинного фінансового моніторингу відповідно до нової редакції Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», яка набрала чинності 28 квітня 2020 року. Авторами досліджено норми Закону, які безпосередньо спричинили зміни для суб’єктів первинного фінансового моніторингу, звернено увагу на питання, які виникають в результаті виявлення їх законодавчих та правових недоліків, а також суперечностей, що проявляються на практиці у ході їх реалізації. Як висновок нормативного аналізу авторами запропоновано заходи для усунення та вдосконалення діючого законодавства у сфері запобігання та протидії. // The article is devoted to the analysis of the procedure for implementing law firms and lawyers of primary financial monitoring in accordance with the new edition of the Law of Ukraine "On Prevention and Counteraction of Legalization (laundering) of proceeds from crime, terrorist financing and the financing of mass destruction of mass destruction", which has entered into force 28 April 2020. The authors are investigated by the law, which directly led to changes for primary financial monitoring subjects, drawn attention to questions that arise as a result of identifying their legislative and legal shortcomings, as well as contradictions that are manifested in practice during their implementation. As a conclusion of normative analysis, the authors are offered measures to eliminate and improve the existing legislation in the field of prevention and counteraction.
Keywords: адвокатське бюро; адвокатське об’єднання; первинний фінансовий моніторинг; перевірка; lawyer; lawyer association; primary financial monitoring; verification