Прогнозування часових рядів на основі нейронних мереж прямого поширення - Гончаренко, Д. В. (My University, 2022)
Метою написання магістерської дисертації є аналіз методів прогнозування часових рядів з застосуванням нейронних мереж прямого поширення. Об’єктом дослідження магістерської дисертації є процес прогнозування часових рядів. Предметом дослідження є часові ряди. При написанні роботи були застосовані методи аналізу, порівняння, дослідження. В роботі розглянуто можливість застосування нейронної мережі для прогнозування часових рядів. Виявлено основні переваги застосування нейронних мереж для задач прогнозування. Розглянуто основні архітектури нейронних мереж та обрано метод навчання та структуру мережі для прогнозування часових рядів. Експериментально доведено, що застосування нейронних мереж прямого поширення для задач прогнозування часових рядів є ефективним.
Keywords: інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень; нейронна мережа; штучний інтелект