Порівняльний аналіз оптимізації архітектури обробки сповіщень на стороні Back-end: синхронного REST API та асинхронного підходу з Apache Kafka - Старіченко, В. С. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є архітектурні підходи до обробки сповіщень у мікросервісних системах. Метою роботи є порівняльний аналіз синхронного REST API та асинхронного підходу з Apache Kafka для обробки сповіщень, визначення їх переваг, недоліків та оптимальних сценаріїв застосування, а також розробка концепції гібридної архітектури, що поєднує їх переваги. Методами дослідження є системний аналіз, порівняльний аналіз, теоретичне моделювання архітектурних рішень та експериментальне дослідження розроблених прототипів.
Keywords: обробка сповіщень; REST API; Apache Kafka