«Доріжка цифрових слідів»: доказове значення й окремі аспекти збирання та дослідження у кримінальному провадженні - Крицька, І. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Наукова праця присвячена з’ясуванню правового змісту понять «цифровий слід» та «доріжка цифрових слідів». Зокрема, визначено складові доріжки цифрових слідів. З урахуванням специфічних властивостей цифрової інформації (зокрема, і її різновиду – доріжки цифрових слідів), а саме: мультиплікативність, трансльованість, латентність, відсутність константного зв’язку з носієм тощо, визначено окремі правила збирання та дослідження такої доказової інформації у кримінальному провадженні. // Scientific work is devoted to clarifying the legal meaning of the terms «digital trace» and «digital trace track». In particular, the components of the digital track are identified. Taking into account the specific properties of digital information (including its variety digital tracks), namely: multiplicity, broadcast, latency, lack of constant communication with the media, etc., certain rules for collecting and examining such evidence in criminal proceedings are defined.
Keywords: цифрова інформація; цифровий слід; доріжка цифрових слідів; збирання та дослідження доказів; digital information; digital trace; digital trace track; evidence collection and research