Дослідження використання інтерактивних елементів у web-дизайні - Матюшин, Л. С. (My University, 2025)
У ході проведеного дослідження визначено особливості інтерактивних елементів вебінтерфейсу та їх вплив на поведінку і комфорт користувача. Проаналізовано сучасні тенденції у сфері інтерактивного вебдизайну, виділено найбільш ефективні підходи до організації динамічної взаємодії на вебресурсах та виявлено типові проблеми, що виникають при проєктуванні сучасних сайтів.Об’єктом дослідження є процеси проєктування та реалізації вебінтерфейсів з вкиористанням інтерактивних компонентів.Предмет дослідження – інтерактивні елементи вебдизайну та їх роль у формуванні зручності, зрозумілості та залученості користувача під час взаємодії з вебсайтом. У роботі запропоновано методику оцінювання ефективності інтерактивних елементів на основі поєднання експертних оцінок за семи критеріями з використанням методу вагових коефіцієнтів. Проведено порівняльний аналіз трьох існуючих освітніх платформ та розробленого лендінгу IT-курсів.Результати дослідження були впроваджені у створення інтерактивного лендінг сайту Noledge. Робота підтвердила перспективність використання інтерактивних елементів як інструменту покращення користувацького досвіду.
Keywords: поведінка користувача; комфорт користувача