Дослідження алгоритмів розпізнавання рухів для мобільних застосунків, призначених для відстеження фізичної активності користувачів - Ромашов, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження алгоритми розпізнавання рухів, що використовуються для аналізу даних із сенсорів у мобільних застосунках. Метою роботи є оцінити та вибрати оптимальний алгоритм розпізнавання рухів для інтеграції в мобільні застосунки, враховуючи технічні, функціональні та користувацькі критерії. Методами дослідження є формування системи критеріїв для оцінки їхньої ефективності (точність розпізнавання, швидкість роботи, енергоспоживання, адаптивність до нових типів рухів та масштабованість), використання згорткової моделі для інтегральної оцінки алгоритмів із врахуванням вагових коефіцієнтів, визначених методом аналізу ієрархій, а також розрахунок корисності альтернатив для порівняння алгоритмів за всіма критеріями. Такий підхід дозволив провести комплексний аналіз алгоритмів і визначити найефективніший варіант.
Keywords: дерева рішень; розпізнавання рухів; відстеження фізичної активності користувачів; випадковий ліс; метод опорних векторів