Дослідження методу навчання трансформерів для задач створення зображень за текстовими даними - Поліїт, М. Р. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – нейронна мережа для генерування зображень за текстовим описом. Предмет дослідження – аналіз та обробка текстового опису за яким необхідно створити зображення. Мета роботи – дослідження моделі нейронної мережі, яка генерує зображення за текстовим описом використовуючи трансформери. Методи дослідження – розробка та навчання моделі нейронної мережі для генерування зображення за текстовим описом.
Keywords: автокодер; декодування; дискримінатор; енкодування