Принципи юридичної відповідальності держави, органів державної влади та їх посадових осіб в Україні та Європейському Союзі - Задніпряна, М. Ю. (Право, 2014)
В статті аналізується група принципів, які необхідно провадити в рамках концептуальних засад розуміння сутності та призначення держави, її інституцій, що визначають зміст і спрямованість принципів юридичної відповідальності, обумовлюють їх специфіку, підходи до нормативного закріплення та практики застосування. // The article analyzes the group of principles that need to be carried out within the framework of the conceptual principles of understanding the essence and appointment of the state, its institutions that determine the content and direction of the principles of legal liability, determine their specifics, approaches to normative consolidation and application practices.
Keywords: принципи юридичної відповідальності України та Європейського Союзу; органи державної влади; посадові особи; principles of legal liability of Ukraine and the European Union; state authorities; officials