Investigate methods for smooth transitions between levels of detail for effective visualization of 3d spaces - Sheliemietiev, E.; Novikov, Yu.; Nazarov, O.; Nazarova, N. (ХНУРЕ, 2023)
The object of study is 3D-rendering. The subject of study is providing smooth transitions between LOD models. The purpose of the work is to increase rendering performance of large 3D-scenes considering smooth transitions between models with different levels of detail. The study examines existing algorithms for enabling smooth transitions between levels of detail considering computational complexity and visual appeal of said methods. Об'єктом дослідження є 3D-рендеринг. Предметом дослідження є процес забезпечення плавного переходу між LOD моделями. Метою роботи є підвищення ефективності візуалізації великих 3D сцен із урахуванням плавності переходу між моделями з різним рівнем деталізації. В ході роботи виконується дослідження існуючих алгоритмів плавного переходу між рівнями деталізації з точки зору обчислювальної складності та візуального вигляду. Результати дослідження дозволяють прийняти рішення про застосування того чи іншого методу плавного переходу з урахуванням їх сильних та слабких сторін.
Keywords: 3d-rendering; alpha-blending; computer graphics; geomorphing; lod; noise-blending; popping effect; альфа-змішування; комп'ютерна графіка; шуми; ефект поппінгу; геоморфінг