Правове регулювання договірних відносин, пов’язаних з організацією досліджень в ЄС - Адамюк, Д. І. (Право, 2017)
У статті проаналізовано договірні відносини в ЄС у сфері організації досліджень та трансферу технологій – однієї із ключових сфер правового забезпечення інноваційної діяльності в ЄС. Висвітлено як загальні вимоги, так і істотні умови, особливості порядку укладення та функціонального призначення, що висуваються до договору консорціуму. Крім того, автором приділено увагу порівнянню договору консорціуму за законодавством ЄС з договором про спільну діяльність за чинним законодавством України. // The article analyzes contractual relations in the EU in the field of research and technology transfer organization - one of the key areas of legal provision of innovation activities in the EU. Highlights both general requirements and essential conditions, features of the order of conclusion and functional purpose, which are nominated to the Consortium Agreement. In addition, the author paid attention to the comparison of the Consortium agreement under the EU legislation with a joint activity agreement under the current legislation of Ukraine.
Keywords: інноваційна діяльність; договір про спільну діяльність; консорціум; research; innovation activity; agreement on joint activities; consortium