Дослідження трансформації архітектурного підходу розробки веб додатків від моноліту до мікро-фронтенду - Коваленко, Г. С. (My University, 2024)
Мета роботи – дослідження трансформації архітектурного підходу розробки веб-додатків від моноліту до мікро-фронтенду з метою підвищення їх функціональної ефективності. Методи дослідження – системний підхід, методи функціонального аналізу, порівняльний аналіз веб-додатків, що використовують різні архітектурні підходи, а також експериментальне дослідження шляхів впровадження мікросервісної та мікрофронтендної архітектур у веб-розробці. Для вирішення поставленого питання був проведений аналіз науко технічної літератури та публікацій з метою порівняння монолітного і мікросервісного підходу для розробки веб-додатків. Проведено аналіз існуючих інструментів для реалізації мікросервісної архітектури веб-застосунку. Також проведено аналіз вимог для переходу від монолітної архітектури до мікрофронтенд архітектури. В рамках реалізації переходу від моноліту до мікро-фронтенду у Аngular додатку продемонстровано: створення дизайн бібліотеки, перехід на мікро-фронтенд за використанням iframe технології та перехід на мікро-фронтенд за допомогою бібліотеки simgle-spa.
Keywords: архітектура веб-додатків; монолітна архітектура; мікросервісний підхід; мікро-фронтенд; фреймворк