Розробка та дослідження методу нормалізації геометричних перетворень зображень на основі аналізу характерних точок - Ніколаєва, К. Г. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка методу нормалізації геометричних перетворень, що базуються на аналізі характерних точок, які дозволяють нормалізувати вхідне зображення до еталонного для подальшого його аналізу. Об’єктом дослідження є послідовність геометрично-синтезованих та реальних зображень. Використано дескриптори SURF, SIFT, ORB, KAZE, AKAZE, BRISK для детектування та опису характерних точок зображення, зіставлення відповідностей та методи k-NNN та RANSAC для детектування викидів та отримання найближчої матриці перетворення. Проведено дослідження на зображеннях за наявності масштабу, повороту та центроафінного перетворення. Отримані оцінки точності параметрів перетворення, зіставлення пікселів та швидкість аналізованих дескрипторів. У результаті роботи обрано кращі детектори для задачі нормалізації зображень.
Keywords: дескриптор; surf; kaze; виявлення характерних точок; відповідність особливостей; центроафінне перетворення; ransac