Розробка та дослідження сегментації зображень, за допомогою Mask R-CNN, Grabcut і OpenCV - Теребецький, М. А. (My University, 2022)
Об’єктом роботи є набір зображеннь, із різноманітними об’єктами, в тому числі і перекриваючими друг друга, та відмінним контрастом із заднім планом. Метою роботи є розробка застосунка, що базуються на використанні технологій Mask R-CNN Grabcut і OpenCV для поділення зображення на окремі об’єкти. Дані технології використовують алгоритм к-середніх для навчання моделі кольорів та алгоритмі GraphCuts безпосередньо для сегментації. У результаті роботи здійснена розробка програмного забезпечення для розпізнавання об’єктів на зображенні
Keywords: сегментація зображень; згорткова нейронна мережа