«Кадровий голод» в ІТ -секторі України: чи реальна перепона для розвитку цифрової економіки? - Стріжкова, А. В. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
Наукова робота присвячена дослідженню анонсованої Президентом України та урядом 2020 року «проблеми кадрового голоду», особливо на ринку ІТ . Піддана сумніву ця урядова сентенція, розглянуті аргументи, які вказують на перебільшення цієї проблеми у розвитку економіки та цифрової економіки зокрема. Запропоновано інші вектори зміни державної кадрової політики, які б дозволили зберігати і розвивати доволі багатий кадровий потенціал України. // The scientific report is devoted to the study of the “problem of staff shortage” announced by the President of Ukraine and the Government in 2020, especially in the IT market. This government maxim is questioned, arguments are considered that indicate the exaggeration of this problem in the development of the economy and the digital economy in particular. Other vectors of change of the state personnel policy which would allow to keep and develop rather rich personnel potential of Ukraine are offered.
Keywords: кадровий голод; ІТ; цифровізація; державна кадрова політика України; staff shortage; digitalization; personnel Ukraine state policy