Поняття та ознаки митно-сервісних відносин - Колісник, А. С. (Право, 2020)
Митні правовідносини як один із видів правовідносин мають виняткове значення в галузі здійснення публічного адміністрування митними органами та дотримання законності у нашій державі. З огляду на те, що даний вид правовідносин знаходиться лише на стадії формування та розвитку, дослідження цього питання набуває все більшої актуальності, оскільки у багатьох розвинених країнах вже сформовані «сервісні держави», що є одним із показників економічного розвитку такої країни. // Customs legal relationships as one of the types of legal relations have exceptional importance in the field of public administration by customs authorities and observance of legality in our state. Given that this type of legal relationship is only at the stage of formation and development, the study of this issue becomes increasingly relevant, since many developed countries are already formed by "service states", which is one of the indicators of economic development of such a country.
Keywords: митні правовідносини; митно-сервісні правовідносини; режимне адміністрування; законність; забезпечення режиму законності; customs legal relations; customs-service legal relations; regime administration; legality; provision of legality