Дослідження методів штучного інтелекту для прогнозування динаміки акцій компанії за результатами аналізу корпоративних звітів - Границя, А. В. (My University, 2024)
Метою роботи є оцінка методів штучного інтелекту, які здатні ефективно аналізувати та прогнозувати напрямок зміни курсу акцій, використовуючи текстові звіти. Методи дослідження базуються на застосуванні моделей штучного інтелекту таких як BERT, BigBird, FinBERT та LSTM, для обробки великих обсягів фінансової інформації з корпоративних звітів.
Keywords: курс акцій; фінансовий звіт; BigBird; корпоративний звіт