Розроблення автоматизованої системи для аналізу об‘єктів робочого простору МР Festo Robotino - Запорожець, В. А. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – система керування мобільними роботом Festo Robotino. Предмет дослідження – методи розробки програмного забезпечення системи керування мобільного робота. Мета магістерської роботи – розробка програмного забезпечення для аналізу об’єктів робочого простору мобільного робота Festo Robotino. Методи дослідження – метод динамічного програмування, нечіткі моделі керування. В роботі проведено аналіз використання інтелектуальних засобів в системах керування роботів, систем керування роботами, нечітких моделей керування та програмні засоби реалізації інтелектуальних систем. Пропонується інформаційна модель мобільного робота. Наведена постановка завдання прийняття рішень для мобільного робота та розроблено математичне забезпечення інформаційної моделі. Розроблено програмне забезпечення автоматизованої системи аналізу об’єктів робочого простору мобільного робота. Була проведена підготовка вихідних даних, розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення.
Keywords: мобільні роботи; FESTO ROBOTINO; інтелектуальне керування; нечіткі множини