Вплив цифрового середовища на права людини: правовий аспект - Любчич, А. М.; Водорєзова, С. Р. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
У публікації розглянуто особливості впливу цифрового середовища на права людини. Аргументовано необхідність впровадження ефективних засобів захисту права на приватність шляхом приведення національного законодавства у відповідність до міжнародних зобов’язань України та законодавства Європейського Союзу, а також розроблення та впровадження ефективної системи моніторингу й оцінки стану забезпечення цифрових прав людини. // The publication examines the peculiarities of the impact of the digital environment on human rights. The necessity of introducing effective means of protecting privacy by bringing national legislation in line with international liabilities of Ukraine and the legislation of the European Union, as well as the development and implementation of an effective system of monitoring and assessing the state of providing digital human rights.
Keywords: цифрове середовище; права людини; право на приватність; digital environment; human rights; privacy