Еффективність інноваційної діяльності підприємств: теорія та практика - Коюда, П. Н.; Шейко, І. А. (ХНУРЕ, 2013)
У монографії систематизовано теоретично-прикладні аспекти до оцінки ефективності інноваційної діяльності, виділені напрями такої оцінки з урахуванням стану енкономіки України, вимог сьогодення й потенційних можливостей здійснення інноваційної діяльності та її активізації. Сформований склад показників оцінки інноваційних витрат, номенклатури продукції, інноваційної активності, структури джерел фінансування інноваційної діяльності та співвідношення результатів та витрат як основи для оцінювання ефективності інноваційної діяльності машинобудівного підприємства. Запропоновано комплекс організаційно-управлінських заходів щодо активізації інноваційної діяльності підприємств машинобудування Харківського регіону. Для науковців, викладачів, аспірантів, магістрів, студентів економічних спеціальностей. The monograph systematized theoretical and applied aspects to assess the effectiveness of innovation activities, identified areas of such an assessment, taking into account the state of the economy of Ukraine, the requirements of today and the potential opportunities for innovation and its activation. The composition of the indicators of innovation cost estimation, product nomenclature, innovation activity, the structure of sources of financing for innovation and the ratio of results and costs as the basis for assessing the effectiveness of innovation activity of the machine-building enterprise has been formed. The complex of organizational and management measures aimed at activating innovation activity of the enterprises of mechanical engineering of Kharkiv region is offered. For scientists, lecturers, postgraduates, masters, students of economic specialties.
Effectiveness of Innovation Activity of Enterprises: theory and practice
Keywords: машинобудівне підприємство; інноваційна діяльність; джерела фінансування; інноваційна активність; інноваційні витрати; engineering enterprise; innovative activity; sources of funds; innovative activity; innovation costs