Застосування засад загальної теорії вимірювань при вирішенні завдань вибору - Козлов, В. Є.; Козлов, Ю. В.; Мощенко, І. О.; Нікітенко, О. М. (My University, 2021)
Болонська декларація рекомендує до вжитку в освітянській практиці стобальну рейтингову шкалу, відповідну їй ESTC-шкалу і процедуру контролю, «прив’язану» до розбиття всього обсягу конкретної навчальної дисципліни на блоки змістових модулів і змістові модулі, та накопичення балів, отриманих під час контролю. Розповсюдження засад ЗТВ на сфери діяльності, де рішення приймають на основі експертного вимірювання/оцінювання, потребує доопрацювання нормативних документів з метрологічної діяльності і поширення галузі їх застосування.
Keywords: загальна теорія вимірювань; об’єктам порівняння; суб’єкт навчання