Розробка програмного модулю для лікувального застосунку - Лук’янов, Д. О. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є процес прийняття лікувальних рішень на основі медичних показників у пацієнтів з глаукомою. Метою роботи є розробка програмного застосунку, що реалізує багатоагентну архітектуру для автоматизованого прийняття рішень про лікування глаукоми в режимі реального часу з урахуванням біомедичних даних пацієнта. У роботі використано методи штучного інтелекту, математичного моделювання, алгоритми оптимізації, а також нейромодуляційні підходи до терапії. Реалізовано модель, де кожен агент контролює окремий медичний параметр. Розроблено алгоритми прийняття рішень з використанням нейромодуляції (rtACS) та фокусованого ультразвуку (HIFU). Проведено моделювання та тестування. У результаті роботи створено програмний модуль, що може бути інтегрований до медичних інформаційних систем для персоналізованого лікування глаукоми з використанням сучасних AI-рішень.
Keywords: глаукома; багатоагентна система; нейромодуляція; внутрішньоочна ретинотопія