Вирішення задачі комівояжера за допомогою генетичного алгоритму - Онипченко, А. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження та розробка генетичних алгоритмів для вирішення задачі комівояжера. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз можливості вирішення задачі комівояжера шляхом використання різних видів кросоверів генетичного алгоритму. Проведено аналіз існуючих підходів з виявленням їх переваг та недоліків. Реалізовано та досліджено алгоритми для вирішення задачі комівожера. Досліджено використання жадібного алгоритму у поєднанні з генетичним алгоритмом для покращення шуканого рішення. Реалізовано програмну систему з графічним інтерфейсом користувача для тестування та дослідження впливу різних параметрів та налаштувань алгоритмів на ефективність роботи.
Solving the Traveling Salesman Problem Using Genetic Algorithm
Keywords: задача комівояжера; генетичні алгоритми; мутація; граф; жадібний алгоритм; кросовер