Сплата неустойки як правовий наслідок порушення сторонами обов’язків із договору прокату транспортного засобу - Тиндик, М. П. (НДІ ПЗІР НАПрН Україна, 2021)
У статті досліджено негативну динаміку правопорушень під час пандемії COVID-19. Прикладами таких злочинів є кіберзлочинність та домашнє насильство. Визначено поняття домашнього й кібернасильства, а також їх порівняння між собою за такими критеріями, як: мета, способи, форми, особи до яких здійснюється, латентність та місце поняття в системі норм чинного законодавства. Звертається увага на проблематику виникнення та вплив насильства на життєдіяльність людей. Дослідження зайвий раз підкреслює актуальність здійснення та забезпечення протидії проявам насильства та зазначає основні засоби запобігання насильства, відповідно до національного законодавства. // The article investigated the negative dynamics of offenses during the COVID-19 pandemic. Examples of such crimes are cybercrime and domestic violence. The concept of domestic and cybernaxes, as well as their comparison with each other by such criteria as: the purpose, methods, forms, person to which is carried out, latency and place in the system of norms of applicable legislation. Attention is drawn to the problem of the emergence and influence of violence on the life of people. The study once again emphasizes the relevance of implementing and ensuring the manifestations of violence and indicates the main means of preventing violence, in accordance with national legislation.
Keywords: кібернасильство; домашнє насильство; пандемія COVID-19; нормативно-правові акти; cybernassology; domestic violence; pandemic COVID-19; normative legal acts