Перспективи розробки та використання штучних м’язів в робототехніці та біоміханіці - Шевченко, А. (My University, 2020)
Проаналізовано основну конструкцію штучного м’язу. Представлення інформації щодо видів штучних м’язів та актуальність систем в яких вони використовуються. Проведено розробку та проектування штучного полімерного м’язу на основі полімерних волокон.
2020
Keywords: робототехніка; біомеханика; штучній м’яз; полімерні волокна