Програмні компоненти для токенізації освітніх активів на основі смарт-контрактів Ethereum - Лізунов, О. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження, проєктування та розробка програмних компонентів для токенізації освітніх активів з використанням блокчейн-технологій на платформі Ethereum. У рамках роботи було створено децентралізований вебзастосунок (dApp), який дозволяє користувачам взаємодіяти зі смарт-контрактом Ethereum для збереження та перегляду освітніх повідомлень. Для реалізації токенізації та зберігання даних запропоновано використання технологій блокчейн, смарт-контрактів, а також інструментів фронтенд-розробки, зокрема React.js та Web3.js. Розроблений додаток включає адаптивний інтерфейс, підтримку перемикання теми, інтеграцію з MetaMask, обробку облікових записів і балансів, а також запис/читання повідомлень у блокчейні. В результаті проведеної роботи був створений прототип системи, яка демонструє можливості токенізації освітніх активів. У подальшому розроблений прототип може бути суттєво масштабований та розширений до повноцінної платформи, що дозволяє зберігати, автентифікувати та перевіряти сертифікати, дипломи, освітні курси, навички та досягнення студентів та випускників вищих навчальних закладів.
Software Components for Tokenization of Educational Assets Based on the Ethereum Smart Contracts
Keywords: Ethereum; смарт-контракт; блокчейн; алгоритм консенсусу; токенізація; L2-рішення; MetaMask