Роль Миколи Зерова у відродженні національної літератури та культури - Пугачов, К. В. (ХНУРЕ, 2021)
Творча постать Миколи Костьовича Зерова дуже багатогранна: проникливий історик літератури, блискучий лектор-оратор, відважний критик-полеміст, майстер сонету, незрівняний перекладач античної поезії. Разом з М. Рильським, М. Драй-Хмарою, П. Филиповичем та О. Бургардтом він належав до неформального літературного об’єднання, яке в історію української літератури ввійшло як неокласики. На сьогодні питання ролі Миколи Зерова у відродженні української літератури та культури aзалишається актуальним.
Keywords: постать Миколи Костьовича Зерова; українознавство