Принципи трудового права в аспекті правозастосування - Єрьоменко, В. В. (Право, 2016)
Принципи трудового права розглядаються як найбільш загальні нормативні положення, які не можуть застосовуватись усупереч спеціальним правилам, що формулюються в актах того ж ієрархічного рівня, що й акти, якими встановлюються принципи. Звертається увага на принцип верховенства права, який має найвищу юридичну силу, та на поєднання в принципах елементів нормативного регулятора і декларації. // Principles of labor law are considered as the most general regulatory provisions that can not be applied contrary to special rules formulated in the acts of the same hierarchical level as acts that establish the principles. Attention is drawn to the principle of rule of law that has the highest legal force, and to combine the elements of the normative regulator and declaration in the principles.
Keywords: принципи трудового права; верховенство права; нормативний регулятор і декларація; principles of labor law; rule of law; normative regulator and declaration