Межі централізованого і локального регулювання оплати праці науково-педагогічних працівників - Момот, Є. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
Стаття присвячена проблемам правового регулювання оплати праці науково-педагогічних працівників в Україні. У ній, зокрема, досліджуються особливості оплати праці науково-педагогічних працівників, встановлення меж централізованого й локального її регулювання, аналізуються роботи вітчизняних і зарубіжних науковців уцій сфері. На основі зроблених висновків даються пропозиції щодо вдосконалення трудового законодавства з питань оплати праці науковців і викладачів. // The article is devoted to the problems of legal regulation of remuneration of scientific and pedagogical workers in Ukraine. In particular, the peculiarities of remuneration of scientific and pedagogical workers are explored, the establishment of the boundaries of centralized and local regulation, analyzes the works of domestic and foreign scientists in the sphere. On the basis of the conclusions made, proposals are given to improving labor legislation on the remuneration of scientists and teachers.
Keywords: оплата праці; науково-педагогічні працівники; межі правового регулювання оплати праці; remuneration; scientific and pedagogical workers; limits of legal regulation of remuneration