Дослідницький університет: проблеми становлення і розвитку - Клімова, Г. П. (Publishing House “ACCESS PRESS”, 2020)
Розглядаються особливості інноваційного суспільства як нового типу соціального розвитку. Розкриваються проблеми становлення дослідницького університету як модифікації класичних університетів в умовах сучасних глобальних викликів. Даються основні характеристики дослідницьких університетів. Аналізується інноваційна інфраструктура дослідницького університету, яка інтегрує основні компоненти його інтелектуальної діяльності. Розкривається тенденція посилення інтеграції національних дослідницьких університетів для вирішення світових проблем.
Keywords: інноваційне суспільство; інноваційна інфраструктура дослідницького університету