Можливості застосування методу 3D-згорткових нейронних мереж (3DCNN) у відстеженні рухів рук для вирішення завдань психоневрологічної діагностики - Андрущенко, М. А. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
У роботі було застосовано метод 3DCNN для обробки тривимірних даних, які були отримані з інфрачервоної камери TrueDepth камери смартфону компанії Apple. Перевагою використання цієї технології є безмаркерна система. Було проведено перші випробування із використанням TrueDepth камери та допоміжних датчиків смартфону з метою отримання тестових даних (відеопоток) щодо фіксації рухів рук, побудови зображень у форматі RGB, побудови зображення глибини - віддаленості від камери – Read Green Blue Depth (RGBD), хмари точок у тривимірному просторі.
Keywords: 3DCNN; тривимірні дані; інфрачервона камера; відстеження рухів рук