Апарат отримання дихального повітря із води - Друзь, В. А.; Церковна, О. В.; Чорноус, О. І.; Красногоров, О. В. (ХНУРЕ, 2014)
Апарат отримання дихального повітря із води являє собою замкнуту систему і складається з резервуара з водою, шолома-маски, клапанної системи. Резервуар з водою є проточною системою, яка являє собою кавітатор, крім того, апарат має дихальний мішок з повітрям під тиском глибини занурення.
Keywords: системи підводного життєзабезпечення; дихальний мішок; кавітатор; шолом-маска